Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

divendres, 11 de febrer del 2011

La biblioteca de Lisa Simpson


The Lisa Simpson Book Club és un bloc que, amb l'ajuda de qui hi vulgui col·laborar, pretén construir la Biblioteca Personal de Lisa Simpson mitjançant imatges de la sèrie on hi apareixen els llibres que llegeix, o amb diàlegs on menciona les seves lectures o fa referències a llibres. Interessant idea que pot donar lloc a infinitat de rèpliques amb altres personatges de ficció.

Aquestes són les meves aportacions. A la il·lustració superior -escena que pertany al capítol Maridos y mujeres (Husbands and Knives, 7è episodi de la 19a temporada, 2007), Lisa llegeix la coberta de Tintín a París a la botiga de còmics Coolsville Comics & Toys, que s'acaba d'instal·lar a Springfield. Aquest àlbum no existeix a la sèrie de Tintín, sinó que es tracta d'una barreja de les portades de Tintín al país dels soviets, l'illa de L'illa negra i el coet de Objectiu: la Lluna. De fet, aquest Tintín fa referència al pastiche de Charles Callico, Tintin à Paris, editat el 1976. [Inclòs a la web 11feb2011]

 1976

1984

A la següent imatge del capítol La tapadera (The Front, 78è episodi de la 4a temporada, 1993), Lisa llegeix Com fer-se ric escrivint historietes, de John Swartzwelder, autor de bona part d'episodis de The Simpson. [Inclòs a la web 13feb2011]


A la tercera, Lisa, en el capítol Verano de un metro y medio (Summer 4th 2, 153è episodi de la 7a temporada, 1996), té entre les mans Retrospecticus. Springfiels Elementari School.

4 comentaris :

  1. La disposicio de la coberta pot imitar la de "Tintin i els soviets", pero no hi ha rastre ni d'illes ni de coets: són simplement les siluetes del Sagrat Cor de Montmartre i la Torre Eiffel.

    ResponElimina
  2. Allau, el Sagrat Cor simula el Kremlin, la Torre Eiffel, el coet, i, si no m'erro, el dit de Lisa tapa el bolet. No m'ho invento jo, sinó que és l'explicació que donen els realitzadors de la sèrie.

    Per cert, benvingut. Ja et coneixia pel teu "Disseccionari", però no havia arribat a "The Daily Avalanche". Ens anem veient!

    ResponElimina
  3. "Tintin à Paris" existeix com a un dels vells pirates de Tintín. És un "pastiche" de 1976 de Callico.

    http://www.todocoleccion.net/tintin-paris-edicion-charles-callico-1976~x42736152

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, Puigmalet, has anat a parar a un apunt ben antic!

      Gràcies per la informació. Ja l'he afegida.

      Elimina