Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dissabte, 19 de març del 2011

Pista d'atletisme [05] ornamental: Barcelona

 
© Francesc Garcia Grimau

Dos exemples de pistes d'atletisme que només tenen una funció ornamental, tot i que en els dos casos la decoració suggereix una relació conceptual amb el lloc on estan situades.

La primera es troba a l'intercanviador de les línies L3 i L4 del metro de Barcelona, a l'estació de Passeig de Gràcia. Al començament del passadís, unes línies blanques pintades en el terra simulen quatre carrers d'una pista d'atletisme, amb els seus corresponents números. Sense saber si era la intenció del dissenyador, la relació entre córrer i la pressa que els usuaris del metro acostumen a tenir és evident.

 
© Albert Bertran

Aquest passadís amaga una altra curiositat: ocupa una part de la segona planta de l'aparcament de cotxes, com podem veure aquí. La seva longitud és de 250 m, i si algun dia ens posem d'acord, podríem inaugurar-la oficiosament, ja sigui sol·licitant permís a TMB o organitzant una cursa pirata.

La segona pista ornamental està situada a la segona planta de l'edifici d'El Corte Inglés al Portal de l'Àngel, l'antic Can Jorba. De forma quadrada, els estands de les marques de roba esportiva estan col·locats a l'exterior i a l'interior d'una pista d'atletisme de tres carrers de color granatós, simulant el del tartan. En aquest cas, la relació conceptual és tan directa que no paga la pena fer cap més comentari. No tinc cap fotografia millor que la que il·lustra aquest apunt, però s'hi poden observar perfectament els tres carrers i la forma quadrada de la pista.


La idea ha estat utilitzada en altres llocs. AUM Arquitectos va desenvolupar el projecte Centauro Concept Cidade Jardim (2007) per a la botiga Centauro de roba i material esportiu, a la ciutat de Sao Paulo. En aquest cas el resultat va més enllà de la idea de suggerir un escenari real, per convertir els 800 m quadrats d'espai comercial en una pista d'atletisme envolupant.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada