Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dimarts, 31 de gener del 2012

Dia mundial del vestit de goril·la

"Gal and a gorilla", Wink, octubre de 1954


El 31 de gener se celebra el Dia Mundial del Vestit de Goril·la, un esdeveniment que uneix els amants dels goril·les i que evoca un cert regust retro. La festa és un homenatge a Don Martin, dibuixant nord-americà proclamat MAD Maddest Artist, és a dir l'artista més sonat de MAD, que va realitzar una historieta titulada National Gorilla-Suit Day, una absurda història sobre un hipotètic Dia Nacional del Vestit de Gorila organitzat pels principals fabricants de vestits de goril·la.

Bereshit ha volgut fer companyia a Miquel Zueras, de Borgo, i a d'altres companys rescatant una de les imatges que millor relaciona el gran primat amb la simbologia i les fantasies sexuals entre dominador i dominat, intercanviant els papers segons les necessitats i les pulsions: la reina del bondage vintage, Bettie Page (22 d'abril de 1923 - 11 de desembre de 2008), i la bèstia amb pell de goril·la.

La bèstia rendida a la bellesa de la dona i la dona deixant-se vèncer per l'instint i la força de la bèstia; la dona rendida a la bellesa de la bèstia i la bèstia deixant-se vèncer per l'instint i la força de la dona. Dues cares d'una mateixa moneda llançada a l'aire, que gira eternament entre el somni i la vigília. Força i exuberància. La carnalitat de la naturalesa, humana i no humana, que busca perpetuar-se.



La bella i la bèstia

13 comentaris :

  1. com tu mateix dius, "intercanviant papers segons la necessitat", on escrius "la bèstia rendida a la bellesa de la dona i la dona deixant-se vèncer per l'instint i la força de la bèstia", podríem afegir: "la dona rendida a la bellesa de la bèstia i la bèstia deixant-se vèncer per l'instint i la força de la dona", i encara altres possibilitats (on diu força, tendresa, on diu rendida i deixant-se vèncer, bolcats, etcètera... :)

    ResponElimina
  2. Molt fricky i divertit. Visca la bèstia peluda. Estaria bé fer veure a uns quants nois que el vello es hermoso.

    ResponElimina
  3. iruna, tens raó. Són les presses per editar. La primera imatge ja suggereix el que dius. Tot i així, ho he explicitat amb les teves paraules.

    ResponElimina
  4. kalamar, a algunes coses li hauràs de posar imaginació i esperar que sota la pell s'hi amagui un licantrop transformista.

    ResponElimina
  5. Proposo un canvi: dia mundial de la Bettie Page. Al goril·la, si cal, ja el retratarem al costat de la pinup :)

    ResponElimina
  6. Leb, segur que hi ha un dia mundial Bettie Page. Ara el busco.

    Per cert, tenim pendent un apunt a mitges. A veure si t'hi poses, que jo fa temps que el tinc fet.

    ResponElimina
  7. Ves, mira, què vols que et digui? jo sóc més d'aquests vestits de goril·la :)

    ResponElimina
  8. Clidice, a les barricades!

    ResponElimina
  9. Clídice,

    Ho podem ser de tot. Les Guerrilleres Girl també són sensacionals però l'aspecte kistch del dia del Goril·la tampoc el retallem...

    ResponElimina
  10. Galderich, Clidice, per a mi, l'avantatge del dia del vestit de goril·la està en les sucoses anècdotes retro que es poden explicar relacionades amb el cinema i els productes pulp.

    ResponElimina
  11. ¿Es cierto eso de que doña Bettie acabó de misionera en Angola? No lo había oído nunca...
    EL ABUELITO

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, Abuelito. En los años 60 se convirtió al cristianismo y se marchó a una misión Baptista en Angola, pero se la sacaron de encima por estar divorciada. Estuvo en otras misiones, y tras una vida personal errática, en el año 1979 fue ingresada en un psiquiátrico por esquizofrenia.

      Elimina