Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dimecres, 23 de setembre del 2015

Memòria de la Terra: el Rec Comtal

El Rec Comtal sobre un plànol actual de Barcelona
Pere Conillera, L'aigua de Montcada


El proper dimecres 7 d'octubre, a les 19:30h, us convido a assistir a la conferència que faré sobre el Rec Comtal. Parlarem dels seu origen mil·lenari, de la importància que ha tingut en el desenvolupament de la història de Barcelona i de la construcció de la ciutat, en dibuixarem el recorregut, veurem què en queda i quins són els vestigis que podem trobar pel camí.

La xerrada està programada dins del cicle "Fem Història. Fem Barcelona" que ofereix Tot Història Associació Cultura en el Pati Llimona. El cicle té com a objectiu aportar coneixement i generar diàleg sobre la història de la nostra ciutat, amb algunes de les més recents aportacions a la història de Barcelona, de persones que treballen més enllà de l´àmbit acadèmic per donar-la a conèixer, portant-nos des del passat arqueològic, al Rec Comtal, la ciutat revolucionària, la revisió del fets, el mític Paral·lel, fins a les reivindicacions veïnals i comunitàries del tardofranquisme i la transició.




Us deixo el vídeo de l'espai "Memòria de la Terra" que la 2 de RTVE emet dins el programa informatiu Vespre a la 2, conduït per Xavi Díaz, que va dedicar el reportatge del passat dimarts 22 de setembre de 2015 al Rec Comtal. Presentat per Jordi Vila, amb imatges enregistrades per Daniel Martí, vam explicar l'origen, la història i el futur que li espera a aquesta conducció d'aigua que encara circula per la superfície en els barris de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac, i de Vallbona, a Barcelona. Us deixem l'entrevista, que podeu veure i escoltar a partir del minut 57'20.




Més informació en el blog del Rec Comtal


8 comentaris :

  1. Haré un posible por asistir
    Un abrazo muy grande
    salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense tu res és igual, Miquel. Una abraçada!

      Elimina
  2. Enric, dimecres 7 d'octubre, al post posa dimarts, moltes ganes de la xerrada

    ResponElimina
  3. Amic Enric, espero poder fer acte de presència el dia 7 al Pati Llimona i escoltar-te

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Miquel. Serà un plaer gaudir de la teva assistència.

      Elimina
  4. Només volia dir-te que tens un blog excel•lent que segueixo sempre que puc i amb el que aprenc moltes coses que no sabia. Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Peletero! Comentaris com el teu ajuden a continuar amb la feina. Jo també vaig seguint les teves reflexions en el teu.

      Elimina