Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March

dimecres, 12 de gener de 2011

HistoTube: audiovisuals d'història i patrimoni

 
HistoTube es una web que permet consultar online vídeos i reproduccions multimèdia i 3D d'història i patrimoni en català. L'àrea geogràfica i temàtica és la dels territoris de parla catalana, tot i que també inclou fets destacats d'Europa com la Revolució Francesa, Auschwitz, l'ascens del feixisme... En total, i des de mitjans de desembre, més de 30 documents audiovisuals.

Els arxius estan classificats per períodes històrics, àrees geogràfiques o temàtiques; però també podreu buscar el material a través d’un cercador. El directori HistoTube s’actualitzarà cada setmana amb vídeos nous que passaran a formar part d’aquest arxiu audiovisual.

Els impulsors del projecte i encarregats de penjar els continguts són Dani Cortijo, Agus Giralt, Jordi Bonvehí i Lorién Casasús, llicenciats en Història per la Universitat de Barcelona i cadascun amb projectes personals sobre temes d’història local.

Especialment interessants són les reproduccions en 3D de llocs com Tarraco, les termes de Lleida o un esplèndid recorregut virtual per la Barcino romana.


Si voleu més informació sobre Barcino, podeu accedir a l'entrada L'evolució de Barcelona, on hi ha informació de la pàgina de l'Ajuntament de Barcelona De Barcino a BCN. I si voleu un bon audiovisual en 3D sobre el Temple d'August, aneu a Altres Barcelones: Barcino en 3D, on hi trobareu tots els detalls necessaris per contemplar una aplicació, feta per Eloi Biosca, que permet veure la reconstrucció del Temple des de tots els angles, des de l'aire i entrar dins de les seves dependències.


2 comentaris :