Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dijous, 27 de gener del 2011

Yad Vashem: arxiu digital de l'Holocaust



Aprofitant la celebració del Dia mundial en memòria de les víctimes de l’Holocaust, la institució Yad Vashem ha fet pública l’aliança amb Google per preservar i compartir en línia els arxius de l'Holocaust, que es poden consultar a la seva web des del 26 de gener.

L'arxiu, amb seu a Jerusalem, es dedica a la documentació, investigació i educació sobre l'Holocaust. A partir d’ara, 130.000 fotografies es poden veure en línia en alta resolució i la col·lecció serà més accessible per a tothom; es podran compartir les històries personals i permetrà que persones de tot el món hi contribueixin mitjançant la identificació de les històries que s’amaguen darrere de les fotos i dels documents, i afegint les seves pròpies històries i el coneixement dels llocs i els fets, a banda de ser un recurs de gran valor per als interessats en la investigació de l'Holocaust.

Google ha posat en marxa un sistema de reconeixement òptic de caràcters (OCR) per dur a terme aquest projecte. "Estem enfocats a la recerca de formes noves i innovadores perquè l'enorme quantitat de dades que hi ha en els nostres arxius sigui accessible", va dir Avner Shalev, president de Yad Vashem. "Google és un soci essencial en la nostra missió, ja que ens ajuda a arribar a un públic més ampli de tot el món, especialment als joves, i permetrà participar activament en la discussió sobre l'Holocaust".

"D'un temps ençà, Google ha estat treballant per posar en línia el patrimoni històric i cultural de la humanitat. Internet ofereix una gran oportunitat per preservar i compartir materials importants emmagatzemats en arxius de difícil accés ", va dir Yossi Matias, director d'Investigació de Google i del Centre de Desenvolupament a Israel. "Som uns privilegiats de poder treballar en aquest projecte amb l'arxiu de l'Holocaust més important del món" (fundada el 1953, Yad Vashem té un fons documental de gran riquesa amb testimonis, fotografies, diaris i altres materials).




L'anunci d'ahir és part d'una col·laboració permanent entre Google i Yad Vashem. Fa dos anys, Yad Vashem, va llançar un canal a YouTube per mostrar una sèrie de vídeos de testimonis de supervivents de l'Holocaust.

Les col·leccions fotogràfiques són visibles a l'arxiu de la pàgina web.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada