Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March

diumenge, 24 d’abril de 2011

Còmics: bibliografia bàsica


Amb motiu del Saló Internacional del Còmic, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha publicat una nova selecció bibliogràfica de còmics imprescindibles per constituir el fons de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

La tria bàsica de més 500 títols es troba disponible a la base de dades del Servei d'Informació Selectiva (SIS), on a través de la consulta podreu seleccionar «Còmic» dins del camp «Suport» i el tipus de lot («Lot bàsic», «Lot bàsic A» -format per 150 títols- o «Lot bàsic AC») dins del camp «Lot bàsic». El resultat de la cerca es pot descarregar en un fitxer d'Excel (aquí teniu la cerca ja feta). També es pot consultar la bibliografia (Lot bàsic A) en format PDF, que inclou només els 150 títols que la Generalitat ha triat com a bàsics).


És una selecció subjectiva, com no podria ser d'una altra manera. Això vol dir que hi trobarem a faltar alguns títols, sobretot dels darrers anys: El invierno del dibujante, Stitches, Auschwitz, Kafka, El diario de Anna Frank, El arte de volar, Achille Talon, El hombre enmascarado... De les col·leccions només es dóna la referència d'un volum, sovint el primer, però en la majoria de casos caldria la col·lecció completa, com la de El gato del rabino o de The Spirit, del qual només se'n dóna el 12.


2 comentaris :

  1. Felicitats pel teu blog. És com un petit tresor i el disseny... fascinant.
    Parlant de còmics te'n recomano un que es titula LOGICOMIX -a un tipus tant intel.lectualment inquiet com tu segur que t'agrada-. Filosofia aplicada al còmic. Quien da mas!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies pels elogis. El teu també m'agrada molt. Em sorprèn la gran quantitat de fotos que utilitzes i que no havia vist mai.
    Prenc nota del còmic. Pel que he sentit dir, segur que ha de ser molt interessant.

    ResponElimina