Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dimecres, 1 de juny del 2011

El conflicte araboisraelià


Terres d'Edom: El conflicte araboisraelià: El bloc Ciències Socials en Xarxa, de l'historiador i professor Vicente Moreno Cullell, ens ofereix un bon resum, amb una bona aportació de mapes, del conflicte araboisraelià a partir de la partició de Palestina en dos estats (àrab i israelià), en la Declaració Balfour de 1917.

Continueu llegint a Terres d'Edom

4 comentaris :

  1. Sintetitzar o resumir el conflicte deu ser una causa noble i difícil, però no reflexa bé el sofriment terrible de la gent que el pateix. No hi entenc ni un borrall, ni ho pretenc. Però evidentment senti una simpatia visceral pels oprimits i els pobres. És a dir, pels palestins.

    ResponElimina
  2. Lluís, segur que sempre estarem d'acord a fer costat els pobres i els oprimits. Per això fins ara no he fet apunts com aquest; per evitar de fer bàndols.

    ResponElimina
  3. Oprimits pels seus propis dirigents que despres de rebre milions de dolars en ajudes (mes que el pla marshall per reconstruir Europa) moren sense haber solventat cap problema pero amb comtes plenets de calers a bancs suïssos...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La trista història de les descolonitzacions i les dictadures subvencionades. L'enemic a casa i buscant-lo fora.

      Elimina