Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March

dissabte, 30 de maig del 2020

La Barcelona de "Vacaciones en el mar"



La sèrie nord-americana Vacaciones en el mar (The love boat, 1977-1986) va ser emesa a TVE a finals de la dècada de 1970 i durant la de 1980. Relatava les peripècies dels tripulants i viatgers del creuer Princesa del Pacífic per tot el món. Però també es van fer servir altres vaixells per ambientar la sèrie: el Royal Princess (al Carib), el Pearl of Scandinavia (als mars de la Xina), el Royal Viking Sky (per Europa) i l'Stella Solaris (a la Mediterrània). I va ser precisament aquest vaixell que, l'any 1985, va portar els seus protagonistes al port de Barcelona, en dos episodis, el 22 i 23, de la novena i última temporada, que sembla ser que no van ser emesos per Telecinco a partir de 1990 perquè la sèrie probablement va ser cancel·lada.

Us deixem un fragment d'aquell episodi, on els estereotips espanyols a cop de pas doble, guitarres i bates de cua acompanyen les visites turístiques a Montjuïc, la plaça de Catalunya, la Rambla, la caravel·la Santa Maria, el Parc Güell, la Sagrada Família i un final de festa al Poble Espanyol, on en un tablao hi podreu veure Chiquito de la Calzada acompanyant amb les palmes unes bailaoras.

Poseu-vos còmodes al sofà i viatgeu en el temps, si pot ser amb un got de sangria a la mà i un barret mexicà, que en aquella època encara no havien arribat a les botigues de souvenirs.