Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dimarts, 1 de febrer del 2022

Barraques de fira: oci popular i espai públic



Organitzat per Carabutsí, associació per a la difusió i preservació de la cultura gitana a Catalunya; Inter-Acció i l'Arnau Itinerant, van presentar en el centre cívic Cotxeres Borrell les jornades "Barraques de fira: oci popular i espai públic", emmarcada en el projecte Barraca de fira del Paral·lel, que va comportar la fabricació d'una barraca d'espectacles itinerants que va servir per presentar un festival d'ombres gitanes, rumba i màgia, el 30 de maig de 2021, al Fossat del Mercat de Sant Antoni.

Les jornades es van desenvolupar en tres dies: el 8 de juny amb una conferència que situava el fenomen de les barraques de fira a Barcelona (Enric H. March); el 22 de juny amb un debat, moderat per Enric H. March, sobre l'ús de l'espai públic amb Mercè Tatjer, historiadora, doctorada en Geografia (UB), especialista en geografia i història urbana; Andrés Antevi, antropòleg, coordinador de l'Observatori de la Vida Quotidiana; i el Fakir Testa, artista circense; i el dia 2 de desembre amb la presentació del llibre Barcelona Freak Show: història de les barraques de fira i els espectacles ambulants, del segle XVIII al 1939.








Barraca de fira construïda per Carabutsí per a espectacles
d'ombres gitanes, rumba, màgia i il·lusionisme

Amb els organitzadors: Carabutsí, Inter-Acció i Cotxeres Borrell

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada