Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dimarts, 10 de maig del 2011

Biblioteques per dins [14]



Al llarg de la seva història, un dels objectius de la revista Play Boy ha estat buscar, entre totes les professions possibles, noies que posessin despullades com a playmates. I des del primer número de 1953, en què apareixia en portada Marilyn Monroe, per les seves pàgines centrals han desfilat conilletes dels més variats oficis, segurament amb la intenció que totes les noies pensessin que hi podien sortir, vinguessin d'on vinguessin, i que els homes veiessin la nuesa com una realitat propera.


No podia faltar, doncs, una playmate bibliotecària. Va ser al gener de 1959, mentre Fidel Castro entrava a l'Havana, que Virginia Gordon, que treballava en una biblioteca de Los Angeles, va ocupar les pàgines centrals de la revista. Com diu la presentació de la revista, no hi ha cap raó perquè una bibliotecària no pugui ser tan encantadora com qualsevol altra noia. No s'acaba d'entendre massa bé si es refereix que no totes les bibliotecàries duen ulleres i monyo, o si no hi ha cap raó perquè una bibliotecària no es pugui despullar com qualsevol altra dona.






5 comentaris :

  1. Per fi: biblioteques púbiques!!
    Avera si hem truquen d'Interviu, que sempre he somiat amb un desplegable penjat a la paret del meu mecànic de capçalera.

    ResponElimina
  2. Quan estava de becari sempre somiava amb que la bibliotecària es decidís...
    Anna, si llegeixes això, no triguis!!! Que les cues que es formaven no eren perquè interessés la literatura russa del segle XIX!!!

    ResponElimina
  3. Demà aniré a la biblioteca a veure quin aire es respira...

    ResponElimina
  4. Ostres, volia dir "em truquen".

    ResponElimina
  5. No et preocupis Matilde, ha estat l'excitació!

    ResponElimina