Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dilluns, 6 de febrer del 2012

La premonició d'Ibáñez



El 20 de gener de 1958, al numero 1.394 de la revista Pulgarcito, és publicava la primera aventura de Mortadelo i Filemón. El 30 de novembre de 1992 Ediciones B, hereva de Bruguera, publicava un àlbum per celebrar-ne el 35è aniversari.



L'aventura comença amb una autobiografia de Francisco Ibáñez des de la seva infantesa fins que és contractat pels estudis Bruguera, passant per la creació de tots els seus personatges. Aquesta biografia es barreja amb històries en què Mortadelo i Filemón coincideixen amb la resta de personatges de l'autor.

A l'última pàgina, Ibáñez va dibuixar una vinyeta a tota plana, on a la part superior dreta podem veure un avió estavellant-se contra una de les torres bessones de Nova York, com així va passar en l'atemptat de l'11 de setembre de 2001. Una simple casualitat, a no ser que Bin Laden llegís els tebeos de Bruguera i s'inspirés en el... gag.


8 comentaris :

  1. Em sona vagament haver vist la vinyeta de l'Ibáñez poc després de l'11-S (és curiós com hi ha gent que de seguida relaciona dades emmagatzemades al fons d la memòria), però en canvi no sabia del passat humorístic de la Rita. La veritat és que no m'ha sorprès. Els reietons i reietones del PP valencià tenen alguna cosa profundament còmica que ens pregunta què som, quina democràcia tenim, que coi ens passa. Ara he recordat la similitud terrible de l'Artur Mas i el grotesc príncep de "Shreck". Catalunya no és gens millor que València.

    ResponElimina
  2. Sabía lo de esa portada, no se donde lo leí. Puede que en "Borgo" no estoy seguro.

    Lo que me asombra es el mal envejecer que ha tenido doña Rita. A ella no se le puede aplicar aquello de, "Quien tuvo, retuvo"...

    ResponElimina
  3. Lluís, els valencians són més barrocs, els catalans, més continguts. I tens raó... què coi passa perquè es mantinguin personatges com aquests?

    ResponElimina
  4. Lorenzo, la mala leche le habrá agriado el caràcter y le ha inflado las hechuras.

    ResponElimina
  5. Tothom té un passat i hi ha qui, fins i tot, un present i un futur més que assegurats. Aquesta dona no té preu!... ara també se'ns ha fet una experta en canvi climàtic!
    De tota manera, les atzagaiades de la señá alcaldesa eren molt més previsibles que la premonició d'Ibáñez.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'estranya, Sícoris, que sigui experta en qualsevol cosa: amb l'alcohol deu tenir estats d'èxtasi.

      Elimina
  6. Respostes
    1. Doncs venint d'individus com aquest, Javier, ens podem creure qualsevol cosa, si no no s'explica la seva supervivència: deu ser un miracle de la Mare de Déu dels Desemparats.

      Elimina