Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

diumenge, 20 de març del 2011

Biblioteques per dins [10]


Com resa la publicitat de la Librarian Action Figure, podem tenir al nostre abast  tots els llibres, revistes, diaris, revistes, vídeos i CD-ROM del món, però sense un bibliotecari ens sentirem frustrats i aclaparats abans de poder dir "sistema decimal Dewey." Encara que la majoria dels bibliotecaris no poden viatjar més ràpid que una bala o saltar per sobre dels edificis més alts, ens pot proporcionar bibliografia sobre balística, un fullet d'instruccions per saltar o un llibre de fotografies dels edificis més alts del món.

Cadascuna de les 5" d'alçada de plàstic dur de la Librarian Action Figure es basa en una persona real: Nancy Pearl, una bibliotecària de Seattle. Aquesta joguina no té la mobilitat d'un Madelman, però d'una bibliotecària no esperàvem els atributs d'una nina, sinó l'actitud i la responsabilitat d'una bibliotecària. Els braços són articulats. Amb l'esquerre pot subjectar un llibre, mentre que l'aticulació dels dret permet dirigir la mà cap a la cara i acostar el dit índex estès cap els llavis. I prement el botó de l'esquena, la figura realitza un shushing action; és a dir, fa callar els qui trenquen el vot de silenci a què estan obligats els usuaris de les biblioteques. La figura ve en una capça de plàstic en forma de llibre i conté uns quants llibres miniatura, triats a l'atzar. També adjunta una tarja amb una breu història de les biblioteques.


Aquesta figura la comercialitza Archie McPhee, i la ven al preu de 8,95 dòlars. Però també existeix la versió de luxe al preu de 12,95 dòlars. En aquest cas, la figura porta un vestit de color vi (en lloc del blau marí de l'altra) i ve acompanyada d'un diorama de la biblioteca amb un servei de referència, un carro de rodes amb llibres apilats i uns quants llibres solts, i un ordinador.


No hi ha notícies d'una versió masculina. Potser aquesta joguina està pensada per un públic femení. Ara m'imaginava una versió per vendre-la en els sex shops, també amb braços articulats i un botó que al pitjar-lo digui...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada