La reconstrucció de Barcelona i altres mons

dilluns, 2 de maig de 2011

Els bombardeigs de Barcelona del 1938: testimonisEl 17 de març del 1938, Barcelona va patir els pitjors bombardejos de tota la Guerra Civil. Durant tres dies, els atacs de l'aviació feixista italiana van ser continus, les alarmes de la ciutat no van parar de sonar i els morts es comptaven per centenars. Barcelona patia l'experiència de ser la primera ciutat en tota la història que era bombardejada sistemàticament.

En el transcurs d’aquests bombardeigs, els habitants de la ciutat van haver de resguardar-se de les bombes en les estacions de metro i en els més de 1.400 refugis antiaeris, com el de Can Robacols, que es van construir a la ciutat.

Dins els actes programats al voltant de l’exposició Vinyetes al front, el proper 4 de maig de 2011, a les 19.30 h, el Museu Picasso proposa conèixer de primera mà aquest tràgic episodi de la història de Barcelona. Acollirà una trobada amb testimonis dels bombardeigs d'aquells dies, i es farà la presentació d'un recull videogràfic de testimonis, realitzat a partir dels fons audiovisuals del Memorial Democràtic.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada