Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dijous, 19 de gener del 2012

El mapa del sexe


Dimecres de la setmana passada publicàvem el Mapa del cor de la dona, i avui, seguint el gènere dels mapes de la condició humana, presentem el Mapa de les Terres de la Sexualitat Humana, creat per Franklin Veaux.

La gràcia d'aquests mapes resideix a veure de quina manera subjectiva els autors tracten el tema representat. El primer que fem és anar a buscar els nostres referents personals per buscar coincidències o per comprovar si l'autor li dóna la mateixa importància que té per a nosaltres.

Sense entrar en els detalls de la meva sexualitat, el primer detall que em crida l'atenció és veure que tot el sexe relacionat amb el sadomasoquisme ocupa la part central de les Terres i representa, aproximadament, una quarta part del total. Però, en canvi, la Gay Homeland és un minúscul estat del sud-est. No seré jo qui faci cap interpretació.

La resta d'estats estan repartits de manera més o menys racional. Les illes, per exemple, com a terres aïllades que són, acullen les pràctiques solitàries, el comerç sexual, el sexe no consentit, les fòbies sexuals; en canvi, l'illa del fetitxisme d'uniformes només es justifica sota un criteri subjectiu; d'altra banda, l'arxipèlag del sud-oest acull les illes de l'Imaginari: fantasmes, vampirs, tentacles, àngels, dimonis i àliens.

A les terres fredes del nord hi han quedat relegats els gran tabús, separats de la resta de llocs habitats per una serralada intransitable que amaga uns territoris de "gent perillosa", segons l'autor. El bestialisme i l'incest, tan casolans, han de conviure amb el canibalisme, la necrofília i les snuff movies; però, en canvi, la coprofília, la coprofàgia i totes les variants de pluja daurada ocupen un territori més amable al nord-oest. El voieurisme i l'exhibicionisme són excessivament a prop de les inhòspites terres glacials quan, en realitat, representen un comportament que actua de forma transversal sobre els hàbits sexuals humans.

Per acabar, només ressaltaria que l'única construcció humana que apareix en el mapa, a l'illa de les Terres Mundanes, és la Ciutadella de la Castedat. Si hagués de buscar un lloc per anar-hi de turisme triaria aquesta fortalesa. Tanta contenció sexual desperta la meva imaginació i suposo que la imaginació dels seus residents, que deuen canalitzar les seves energies amb fantasies que només estan a l'abast dels sacerdots.

12 comentaris :

  1. Impressionant! Me l'estudio amb calma i el comento :)

    ResponElimina
  2. Quina canya... Sí, Gay Homeland fa riure de petita que és...

    ResponElimina
  3. Home, és una bona terra per a explorar... amb totes les seves variants segons els gustos que sempre limiten una mica.

    ResponElimina
  4. Com s'assembla a Eivissa.. bé, i això del tentacle sex ho he de mirar amb calma, ups!

    ResponElimina
  5. Confesso que he buscat algunes regions que em són cares i que no obstant no hi apareixen (no em facis dir quines són. No he pogut evitar pensar què en diria en Sigmund, a qui tinc encara per una autoritat en el tema. Però certament hi ha una mena de similitud gens casual amb Eivissa (on hi estat un sol cop, i sense nar-hi a buscar sexe).

    ResponElimina
  6. Hi ha coses que, caram, no havia vist mai. I d'altres com diu en LLuís que les busco i no trobo... Em temo que si jo fes el meu mapa no s'hi assemblaria gaire.

    ResponElimina
  7. Leb, és un mapa per perdre-s'hi!

    ResponElimina
  8. Eastriver, jo diria que l'autor s'ha retratat. Però té gràcia muntar-hi excursions. Si hi haguessin carreteres, seria més divertit encara.

    ResponElimina
  9. Galderich, per anar a fer el turista i tornar carregat de souvenirs!

    ResponElimina
  10. kalamar, ai que encara descobriràs alguna passió oculta... o te la faran descobrir!

    Saps d'on ve, oi?

    ResponElimina
  11. Lluís, no penso preguntar, però a mi m'ha semblat força complet. Ara no se m'acut què hi pot faltar. I mira que porto des d'adolescent regirant bibliografia especialitzada :-)

    ResponElimina
  12. Eulàlia, doncs et dic el mateix que al Lluís.

    Busqueu, busqueu, que potser no arriba a regió i és un minúscul bar de carretera.

    ResponElimina