Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

dilluns, 28 de març del 2011

Mapa Literari de Barcelona



Entre el dijous 24 i el dissabte 26 de març de 2011, el CCCB va acollir el festival de literatura amplificada Kosmopolis. Aprofitant l'ocasió, l'organització va habilitar un espai a la xarxa dedicat a la Barcelona literària, un bloc creat per recollir cites literàries relacionades amb la ciutat de Barcelona.

Es tracta d’un complement al Mapa literari de Barcelona, un projecte impulsat per CCCB Educació, que pretén construir una cartografia literària de la ciutat de manera col·laborativa, enregistrant textos, amb les seves corresponents referències, i ubicant-los sobre el mapa de Barcelona.

Kosmopolis11 ha donat per tancades les jornades, però no queda clar si aquesta iniciativa se seguirà tirant endavant i ampliant-la. Des de Bereshit s'ha fet la proposta que el projecte tingui continuïtat fins a la propera edició de Kosmopolis, prenent el proper Sant Jordi com a fita immediata per aprofitar la inèrcia d'aquest cap de setmana, amb la col·laboració dels blocs barcelonins que ens dediquem a la literatura i a la cultura en general.

La resposta de Kosmopolis-CCCB ha estat positiva. El navegador interactiu continuarà obert!

Us convido a prendre part activa en aquesta proposta: una bona manera de posar també en el mapa els blogs de contingut literari. Aquest Sant Jordi omplim Barcelona de literatura des dels nostres blogs!


*

Manuel Vázquez Montalbán. "Un imaginario literario", El País 15 març 2002 [En www.vespito.net, 28 març 2011]

Carles Carreres i Verdaguer. "La ciudad de Barcelona en la literatura catalana". Anales de geografía de la Universidad Complutense, 15, Servicio de publicaciones, Madrid 1995, pp. 221-233.

2 comentaris :