Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March

dilluns, 28 de març de 2011

Mapa Literari de Barcelona


Entre el dijous 24 i el dissabte 26 de març, el CCCB ha acollit el festival de literatura amplificada Kosmopolis. Aprofitant l'ocasió, l'organització va habilitar un espai a la xarxa dedicat a la Barcelona literària, un bloc creat per recollir cites literàries relacionades amb la ciutat de Barcelona.

Es tracta d’un complement al Mapa literari de Barcelona, un projecte impulsat per CCCB Educació, que pretén construir una cartografia literària de la ciutat de manera col·laborativa, enregistrant textos, amb les seves corresponents referències, i ubicant-los sobre el mapa de Barcelona.

Kosmopolis11 ha donat per tancades les jornades, però no queda clar si aquesta iniciativa se seguirà tirant endavant i ampliant-la. Des de Bereshit s'ha fet la proposta que el projecte tingui continuïtat fins a la propera edició de Kosmopolis, prenent el proper Sant Jordi com a fita immediata per aprofitar la inèrcia d'aquest cap de setmana, amb la col·laboració dels blocs barcelonins que ens dediquem a la literatura i a la cultura en general.

La resposta de Kosmopolis-CCCB ha estat positiva. El navegador interactiu continuarà obert!

En el Twitter del Mapa Literari de Barcelona van apareixent totes les actualitzacions del mapa. Us convido a prendre part activa en aquesta proposta: una bona manera de posar també en el mapa els nostres blocs. Aquest Sant Jordi omplim Barcelona de literatura des dels nostres blocs!

Suplement de Barcelona Metròpolis (2006)

Sergio Doria i Sergio Vila-Sanjuán. Passejades per la Barcelona literària.
Barcelona: Edicions 62, 2005

Carles Carreres i Verdaguer. La Barcelona literària.
Barcelona: Proa, 2003

Manuel Vázquez Montalbán. "Un imaginario literario", El País 15 març 2002 [En www.vespito.net, 28 març 2011]

Carles Carreres i Verdaguer. "La ciudad de Barcelona en la literatura catalana". Anales de geografía de la Universidad Complutense, 15, Servicio de publicaciones, Madrid 1995, pp. 221-233.

2 comentaris :