Bereshit: la reconstrucció de Barcelona i altres mons
Enric H. March
Avís: A causa d'haver estat bloquejat el compte principal de Bereshit, han desaparegut les imatges dels articles d'aquest blog. Lamentem les molèsties causades per aquest fet, del qual no hem rebut cap explicació per part de Blogger. Anirem reposant el material gràfic en la mesura del possible.

diumenge, 13 de març del 2011

10 milles per veure una bona armadura


Després de l'èxit del disc Els millors professor europeus (2008), dimarts 15 de març surt a la venda el nou disc de Manel: 10 milles per veure una bona armadura. Quinze dies abans d'editar-se el disc, ja és número 1 a tot Espanya gràcies a les comandes fetes a iTunes. El diari El País els dedicava ahir una entrevista al suplement EP3. Aquí en teniu un tast.

[Font: "Que ens fem grans", a Flux, de Jaume Subirana]


Entre un disc i l'altre, Manel ha vist créixer la seva popularitat amb unes cançons que barregen el pop i el folk. Tot i que no és una tècnica nova (la influència de Pau Riba i Sisa és evident), sí que les seves lletres tenen una càrrega més elevada d'ironia i sarcasme, allunyant-se del magnífic esteticisme poètic dels anys 70 i de Zeleste.

 Els millors professor europeus (2008)

Abans de l'edició de 10 milles, Manel ha compost i interpretat altres cançons que no figuren en cap dels dos discos. "Gent normal" (2009), versió de la deliciosa "Common People" de Pulp. "No t'enyoro", d'Els Pets. "El bròquil", versió de "La tortura" de Shakira. "El caganer" (2010), amb Albert Pla, Joan Miquel Oliver, Gerard Quintana, Estopa i Quimi Portet, dins de l'àlbum Cançons prenadal.

"El caganer" (2010)


(Avui actuava Kylie Minogue al Palau Sant Jordi de Barcelona. Però m'ho guardo per a mi, que és tard, plou, fa fred i al llit sempre va bé la companyia [v. The tennis girl])

 © Vogue

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada